Menu

Onze Boerderij

WIE ZIJN WIJ - Vlees in de kuip...

Mijn naam is Huibert Verploeg (23 jaar) uit Rumpt. In 2018 ben ik naast mijn studie Bedrijfskunde en Agrifood Business aan de HAS Hogeschool begonnen met het verkopen van rundvlees van de boerderij van mijn ouders. Nu ruim 4 jaar later is er een prachtig vast klantenbestand opgebouwd die wij ontzorgen in de zoektocht naar een zeer goed stuk vers rundvlees, waarbij het hele proces transparant is!  

SEIZOENEN - Zomer

Dierwelzijn staat hoog in het vaandel, daarom vinden wij het erg belangrijk dat de runderen zich natuurlijk kunnen gedragen. Op onze boerderij brengen we Blonde d`Aquitaine koeien groot. Onze koeien grazen in de zomer op de weilanden van onze boerderij en aan de oevers van de rivieren de Linge en de Lek. Het dieet omvat meer dan een enkel grassoort, want het is ook rijk aan kruiden. Dit geeft het vlees zijn unieke smaak wat u terug proeft in het vlees dat u bij ons besteld.

SEIZOENEN - Winter

In de winter leven onze koeien in de ruime strostallen. In deze strostallen genieten ze samen volop van de rust en ruimte die wij bieden. Het ligbed bestaat uit een dik pak vers stro waarin de runderen heerlijk luieren na het eten van het uitgebalanceerde rantsoen wat in de zomer grotendeels op ons eigen land geteeld wordt. De mest van de koeien wordt in de zomer over het land verspreid. Door deze mest kunnen de gewassen weer groeien en is de cirkel weer rond!

Wel zo duurzaam! 

Onze koeien - Blonde d'Aquitaine

Het ras Blonde d’Aquitaine is een typisch vleesras en komt van oorsprong uit Zuid-Frankrijk. De runderen staan dicht bij de natuur en kunnen gemakkelijk rondkomen van een sober rantsoen. Daarom zijn de natuurgebieden ook een ideale leefomgeving in de zomer. In deze natuurgebieden grazen de koeien in grote groepen. Blonde d’Aquitaine koeien zijn dan ook echte kuddedieren die graag samen zijn!